Ο γιορτινός Δεκέμβριος ξεκινήσε με δωρέαν εισόδο στην παιδική διασκέδαση.Δείτε πού!!

 In ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ο γιορτινός Δεκέμβριος για να μας βαλει στο πνευμα των Χριστουγλεννων  ,μας φέρενει δωρεάων εισόδους  σε γνωστα σημεία αναψυχης Την εβδομάδα, που έρχεται και καθόλη τη διάρκεια του μήνα (κάποιες δραστηριότητες θα συνεχιστούν και το διάστημα μετά) έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μαζί με το παιδί σας πλήθος παιδικών παραστάσεων και να συμμετάσχετε σε πλήθος δραστηριοτήτων εντελώς ανέξοδα. Έρευνα-Ρεπορτάζ: Βαλεντίνα Σπύρου Πατινάζ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Το μεγαλύτερο πολιτιστικό στολίδι της Αθήνας και ένας από τους πιο άρτιους και ολοκληρωμένους «πνεύμονες» πολιτισμού σε ολόκληρη τη χώρα, φημίζεται ιδιαιτέρως για τις δωρεάν εκδηλώσεις που διοργανώνει στο χώρο του. Από 1 Δεκεμβρίου, λοιπόν, έως και τις 31 Ιανουαρίου επάνω στο Κανάλι θα λειτουργεί το παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων διοργανώσεων! Λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 22.00. Η χρήση του είναι δωρεάν για το κοινό, αρκεί να προεγγραφείτε ηλεκτρονικά στο snfcc.org/events, ενώ η παραμονή σας σε αυτό θα επιτρέπεται για 40 λεπτά. Φέτος το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), εκτός από το δωρεάν παγοδρόμιο, έχει διαμορφώσει ένα πλούσιο και ποικίλο, χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με ελεύθερη είσοδο για όλους. Συναυλίες, προβολές ταινιών, αναγνώσεις παραμυθιών, εργαστήρια, παγοδρόμιο και πολλές ακόμη καθημερινές εκδηλώσεις για παιδία και γονείς από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι τις πρώτες μέρες του νέου έτους. Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Δωρεάν είσοδος στην Ακρόπολη Από την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα έως 31 Μαρτίου η είσοδος στην Ακρόπολη είναι δωρεάν. Αν δεν έχετε καταφέρει μέχρι τώρα, λοιπόν, να επισκεφτείτε το σημαντικότερο μνημείο του αρχαίου πολιτισμού μας τώρα σας δίνεται η ευκαιρία να το κάνετε και μάλιστα χωρίς κόστος. Ο επονομαζόμενος Ιερός Βράχος της Ακρόπολης, λοιπόν, αποτελεί αναμφίβολα το πιο σημαντικό και εντυπωσιακό αξιοθέατο της Ελλάδας. Μαζί με το παιδί σας μπορείτε να απολαύσετε τον Παρθενώνα, τα Προπύλαια, το ναό της Αθηνάς Νίκης, το Ερέχθειο, κάποιους άλλους ναούς και φυσικά την υπέροχη θέα στη σύγχρονη πόλη από την κορυφή του λόφου.

UTech Lab για όλο το Δεκέμβριο στο Ίδρυμα Ευγενίδου Το UTech Lab οργανώνει εργαστήρια στους τομείς των οπτικοακουστικών μέσων, της ρομποτικής, της τρισδιάστατης εκτύπωσης και της ηλεκτρονικής. Στόχος του εργαστηρίου είναι να προσφέρει ερεθίσματα και να εμπνεύσει νέους και παιδιά να πειραματιστούν με τις σύγχρονες τεχνολογίες, να καλλιεργήσει την κριτική τους σκέψη, να ενθαρρύνει την ενεργή και ομαδική εργασία, να τους βοηθήσει να αποκτήσουν δεξιότητες στα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και να γίνουν δημιουργικότεροι. Το πρόγραμμα των εργαστηρίων είναι μεταβαλλόμενο, μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του Δεκεμβρίου εδώ. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο του εργαστηρίου 15 λεπτά πριν από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης. Ο χώρος είναι προσβάσιμος και φιλικός σε ανθρώπους με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα.

Δωρεάν ξεναγήσεις στην Αθήνα για τον Δεκέμβριο Οι δωρεάν ξεναγήσεις είναι μία περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης μας, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Η συμμετοχή είναι έγκυρη μόνο με δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική πλατφόρμαhttp://www.opandaxenagiseis.gr/ ή μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν έως και δύο ξεναγήσεις το τρίμηνο. Το εισιτήριο εισόδου στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους επιβαρύνει τους συμμετέχοντες στην ξενάγηση. Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι ξεναγήσεις στους εξωτερικούς χώρους δεν θα πραγματοποιούνται.

«Τα παραμύθια του Κήπου» στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης του Εθνικού Κήπου Πρεμιέρα το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου της αγαπημένης δράσης του δήμου Αθηναίων για τα παιδιά «Τα παραμύθια του Κήπου», που πραγματοποιείται το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου. Στις 11.30 το πρωί και στις 12.30 το μεσημέρι το πρώτο Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι των φετινών γιορτών με τίτλο «Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι καλικάντζαροι» των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα με συνοδεία κλασικής κιθάρας. Σε ρόλο αφηγητή – μουσικού η Αθηνά Παπαστεφάνου. Η δράση «Τα παραμύθια του Κήπου» εντάσσεται στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο δήμος Αθηναίων με σεβασμό και αγάπη για τον Εθνικό Κήπο και την ιστορία του και στόχο την εξοικείωση των μικρών φιλών με αυτό το ζωντανό, τοπόσημο της Αθήνας. Η δράση πραγματοποιείται το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα μέχρι και τον Ιούνιο, στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης του Εθνικού Κήπου, από τη Διεύθυνση Πρασίνου και Αστικής Πανίδας του δήμου Αθηναίων.

 

Διαβάστε περισσότερα στο Singleparent.gr: Τα δωρεάν του Δεκεμβρίου: Πού μπορείτε να διασκεδάσετε με τα παιδιά ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ! https://singleparent.gr/?p=76477

 

Για τα Χριστουγεννιάτικα δώρα σας επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα του παιδοτόπου Eshop DinaD ή τον Παιδότοπο Fun Club

Recent Posts