Γλυκά χριστουγεννιάτικα δεντράκια
Ψάχνετε για ένα γλυκό κέρασμα που φέρνει ατμόσφαιρα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας; Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα δεντράκια από μαρέγκα!
Τι χρειάζεστε για αυτό τα χριστουγεννιάτικα δέντρα;
4 ασπράδια αυγών
125 γρ ζάχαρη άχνη
125 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
4 σταγόνες πράσινη χρωστική
Για να διακοσμήσετε, χρωματιστή τρούφα
Σακούλα ζαχαροπλαστικής με σπρέι για τα χριστουγεννιάτικα δέντρα
Λαδόχαρτο
Προθερμάνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου.
Επίσης, βεβαιωθείτε ότι όλα τα συστατικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
1) Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ μας τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα για 15 λεπτά.
Κοσκινίζουμε την άχνη με το κόρν φλάουερ
και τα προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα στο μείγμα με τα ασπράδια.
Τέλος προσθέτουμε το άρωμα της αρεσκείας μας Βανίλια ή πορτοκάλι, Μαστίχα, Φράουλα κ.τ.λ.
Βάζουμε την μαρέγκα μας σε κορνέ και σε ένα ταψί με λαδόκολλα φτιάχνουμε μικρά δεντράκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για μία με μιάμιση ώρα στους 90 βαθμούς χωρίς να ανοίγουμε το φούρνο κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Τα δεντράκια μας είναι έτοιμα αν ξεκολλάνε από την λαδόκολλα.
Ρίχνουμε ζάχαρη άχνη και διακοσμούμε!
Πηγη:http://www.infokids.gr